Какви са ползите от използването на чекове вместо пари в брой или кредитни карти?

By | септември 1, 2021

Какви са ползите от използването на чекове вместо пари или пластмаса е въпрос, който често се задава от много хора. Ако човек няма финансов опит, той обикновено не разбира разликите между използването на различни форми на плащане. Тези различни форми на валута обаче имат значителни разлики, що се отнася до финансовата сигурност на дадено лице.

Повечето хора не осъзнават, че паричните средства не се проследяват като чекове или кредитни карти. Ако го загубят или откраднат, той просто се губи и няма да се промени, тъй като няма начин да се определи точно колко пари са загубени или откраднати или от кого са взети. Ето защо повечето престъпници предпочитат парите пред другите форми на валута.

Следващият метод за използване на пари е да платите всичко с кредитна карта. Когато човек използва кредитна карта за плащане на покупки, той се чувства по -сигурен, отколкото с пари в брой, защото има някакъв запис на транзакцията. Това, което повечето хора не вземат предвид при използването на кредитни карти, е таксата, която го придружава. Плащането на неща с кредитна карта често води до харчене повече, отколкото човек всъщност може да направи, защото не разбира колко всъщност харчи и не отчита лихвените плащания, свързани с използването на кредитна карта. Най -големият недостатък на кредитните карти обаче е, че те са откраднати и въпреки че са донякъде наблюдавани, те все още могат да бъдат злоупотребявани от други, които знаят как да играят в системата. Има машини или предприятия, които приемат кредитни карти, които не изискват ПИН, подпис или лична карта, за да докажат, че имат право да използват картата, което затруднява кражбата от крадец. Ето защо много от тези престъпници никога не са хванати и парите се губят, защото те трябва да докажат, че картата е използвана от измамник, а не от законния собственик на картата. Следователно кредитните карти не са напълно безопасен начин да използвате парите си.

А Личен чек Перфектен за плащане на сметки, защото не е ясно какво всъщност се изпраща в плика и никой не може да го осребри. Хората обикновено водят по -добри записи с чекове от други форми на плащане и те служат като разписка за плащане. Банката съхранява копие в случай, че загубите своето, което го прави чудесна защита за парите ви. Второто предимство е, че законът ви предпазва от кражба на чек от някого и измамно подписване на вашето име. Следователно, ако подозирате, че някой е откраднал чек и измамно е подписал вашето име, тогава можете да проверите банката за подписи с експерт, за да потвърдите, че това не е вашият подпис. След като се потвърди, че подписът е измамен, обикновено банката ще възстанови парите по сметката ви и ще се свърже с лицето, извършило измамата, за да ги съди, така че да не могат да го повторят на някой друг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *