Какво означава Спазването на Условията за счетоводство? Не научавайте по трудния начин!

By | септември 6, 2021

Просто казано, терминът „съгласен“ в счетоводството означава съпоставяне, сравняване и балансиране на това, което посочва банката, компанията за кредитни карти или заемодателят. Всъщност се случи с вашия акаунт с това, което сте записали в регистрите си (софтуер или запис в системния регистър). Друг термин, използван вместо „съгласуване на вашия акаунт“, е „балансиране на чекове“.

Защо или кога тези салда биха били различни? Е, с разплащателна сметка, например, човек може да напише чек за няколкостотин долара на приятел, за да купи стария му компютър. Тогава някой ще запише сумата на чека в регистъра си и ще го приспадне от баланса. Да речем, че приятелят взема чека и го поставя на рафта си и той седи там в продължение на месеци. Е, когато получите извлеченията по текущата си сметка, салдото се надува, защото не показва приспадането на сумата на чека, която вашият приятел има в себе си. Няколко месеца по -късно приятелят депозира чека. В месеца, в който чекът изчиства банката, той съгласува сметката им и отбелязва, че чекът е изчистил банката в неговия / нейния регистър.

Не научавайте по трудния начин

Толкова е важно, че лично и с бизнес поддържате добър запис на покупките, които правите, и чековете, които пишете в добра софтуерна програма или регистър. Ако някой не го направи, той / тя наистина може да се озове в туршия, ако времената станат трудни.

Животът е труден учител: първо направете теста и урокът следва

Когато бях наскоро в колежа, научих по трудния начин. По това време имах битер за кола и това ме разбиваше от време на време. Платих само няколкостотин долара за това нещо, така че не беше голяма работа. Е, един ден по -специално го заведох в магазин, за да го поправя. Струваше ми малко над 200 долара, които току -що написах чек, за да покрия разходите. Знаех, че в този момент имам парите в сметката си, за да ги покрия. Затова не му помислих за мисъл.

Мина месец и погледнах онлайн акаунта си и с изненада видях, че съм до няколко стотин долара, после си помислих, че го имам. И така, какво направих? Какво би направило всяко младо момче от колежа … премина! Е, както можете да се досетите, „допълнителните“ пари, които бях депозирал в банковата си сметка, наистина бяха сумата, която трябваше да покрие чека, който написах на механика.

За да направя дълга история, година по -късно получавам обаждане по пощата от този механик, който ме отвежда до съда за малки искове. Бях напълно объркан! След като направих малко проучване, открих, че след като чекът е изтеглен за първи път, те изпращат съобщения до апартамента ми, от които се преместих не след дълго, след като обслужвах колата си. Не изпратих поща на новия си адрес, защото мислех, че не съм дал на никого адреса на този стар апартамент.

И какво стана? В крайна сметка се установих в съда и платих около два пъти повече от първоначалната сума! За дете от колежа това беше трудно за преглъщане.

Вземете моя съвет, не искате да научите по трудния начин. Вземете навика да поддържате баланс в чековата книжка, която обикновено идва с повечето чекове, които хората поръчват чрез банката. Това ще ви спести от всякакви финансови изненади.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *