Какво прави регистрацията за фалит с вашия кредитен рейтинг

By | август 31, 2021

Противно на общоприетото схващане и това, което ви казват големите банки и компаниите за кредитни карти, подаването на молба за фалит подобрява кредита. Причината е проста, когато отписваме дълга, по същество изчистваме всички дългове, а когато дългът изчезне, кредитният рейтинг се увеличава. Сега действителното завеждане на дело за несъстоятелност може да струва няколко точки по кредитен рейтинг, но обикновено се изплаща чрез отписване на дълга.

Днес, както повечето хора, вие правите проучванията си онлайн, но все още не сте напълно сигурни как фалитът влияе върху кредита ви. Предполагам, че отговорите, които намирате, зависят от това кой говори. Кредиторите и банките ще ви кажат, че подаването на банкрут е най -лошото нещо за вашия кредит и те ще ви уверят, че можете да направите всичко възможно, за да го предотвратите, но защо ви казват това?

Помислете за факта, че същите банки са били „твърде големи, за да не кацнат“ по време на Голямата рецесия през 2008 г. Това също са големи банки, които принудиха лобистите си да се борят за промени в Кодекса за несъстоятелността и през 2005 г. Някои от тези банки с кредитни карти трябва да знаят „какво има в портфейла ви?“, Защото искат да носите техните кредитни карти там.

Тези големи банки искат да се страхувате от фалит като чума, защото те вземат лихви по салдото по кредитната ви карта. Ако подадете молба за фалит, те ще загубят и вие ще спечелите. Сега, ако сте като много от моите клиенти, вероятно чувствате морално задължение да изплатите дълговете си и наистина оценявам това. Освен това Конституцията на САЩ, Библията и Кодексът за несъстоятелността предвиждат облекчаване на дълга.

Обърнете внимание, че делото за несъстоятелност ще остане в кредитната ви сметка в продължение на 10 години, ако подадете заявление по глава 7, и седем години, ако подадете по глава 13 от Кодекса за несъстоятелността. Също така можете лесно да получите кредит след фалит, но аз съм пристрастен към кредита и дълга след фалита, защото виждам цикли и модели в онези длъжници, които трудно управляват дълга след фалит, когато бюджетът им не го позволява. Знам, че поне двама нестандартни издатели на кредитни карти, Merrick Bank и Orchard Bank, ще издават кредитни карти на хората при регистрация на фалит.

Не забравяйте, че никой никога няма да забогатее с кредитни карти и вашият кредитен рейтинг само казва на другите колко добре управлявате дълга си. Ако сте фалирали, подобряването на кредита ви изисква няколко неща. Водете не повече от 4 акаунта едновременно. Това може да бъде всяка комбинация от ипотеки, студентски заеми и кредитни карти. Не таксувайте повече от половината от съществуващата кредитна линия и плащайте картата месечно. Около пет години след делото ви за фалит би трябвало да можете да получите стандартни банкови кредитни карти. Надявам се да намерите тази информация за полезна и ви пожелавам голям финансов успех.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *