Как да направите заем за себе си

By | септември 2, 2021

Ето няколко съвета, които да помогнат на дадено лице да поправи кредита си:

Поискайте кредитен отчет от 3 бюра

Първият съвет е да поискате пълен кредитен отчет, за да проверите къде точно се намирате. Всеки има право да получава един безплатен кредитен отчет годишно от 3 големи кредитни бюра, Equifax, TransUnion и Experian. Кредитният рейтинг няма кредитен рейтинг, но има компании, които могат да ви помогнат да го изчислите. Кредитен рейтинг варира от 300 до 840, докато кредитен рейтинг от 740 се счита за добър. Кредитен рейтинг под 600 не е много добър и може да привлече по -висок лихвен процент, ако някога се опитате да получите заем. Знанието къде се намирате ви помага да създадете план за възстановяване на финансовото ви състояние.

Проверете за грешки

Анализирайте кредитния си рейтинг, за да проверите за грешки. Ако установите, че има несъответствие, например кредитни карти, които не притежавате, или големи покупки, които не сте направили, запишете грешката и я оспорете. За да направите това, трябва да маркирате грешката, да съберете всички подкрепящи документи и да изпратите тази информация в писмена форма до кредитното бюро, което е подало невярна информация.

Създайте бюджет

Трябва да създадете бюджет, за да контролирате финансовото си състояние. Бюджетите ще ви помогнат да живеете според възможностите си и да не харчите повече, отколкото печелите. Бюджетирането също може да ви помогне да погасите дълговете и сметките си навреме. Плащането на данъци навреме може значително да подобри кредитния ви рейтинг. Ако трябва, настройте напомняния за плащане, които да ви напомнят да изчистите сметките си навреме. За вас също е важно да намалите дълга по кредитната си карта, но не трябва да анулирате тези карти.

.Устоя на изкушението

И накрая, хората трябва да устоят на изкушението да вадят нови кредитни карти, тъй като това може да повлияе негативно на кредитния им рейтинг. Използването на твърде малко кредитна карта за кратък период от време може значително да повлияе на кредитния рейтинг на дадено лице. Дори в бъдеще, след като изчистите дълговете си, кандидатствайте само за нови кредитни карти, когато наистина имате нужда от тях.

Поправянето на кредитен отчет може да отнеме месеци или дори години, в зависимост от това колко тежки са щетите. Никога не се отклонявайте от хората, които твърдят, че са поправили кредитния си рейтинг за една нощ. Ако имате затруднения с тези съвети или имате нужда от ръководна ръка, която да ви помогне да постигнете целта си, можете да наемете услуга Професионална компания за ремонт на кредитиКакво

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *