Коя студентска кредитна карта е подходяща за вас?

By | юли 31, 2021

За повечето студенти кредитните карти не са приоритет в списъка с неща, за които трябва да се грижат – в края на краищата студентите със заеми могат да плащат с директен дебит от банковите си сметки, както и студенти, които са финансово издържани от родителите си.

Простата истина е, че повечето студенти не мислят за кредитни карти, така че когато става въпрос за това, от което се нуждаят, те бързат през процеса на подбор и в крайна сметка получават карта, която не е оптимална за техните нужди или по -лоша, което ще в крайна сметка ще бъде пагубно за тях в дългосрочен план.

Какво трябва да направи студент, който търси с кредитна карта? Просто казано, те се нуждаят от изследвания! Разгледайте богатия избор на студентски кредитни карти, техните плюсове и минуси. Изберете само този, с когото се чувствате комфортно и който смятате, че отговаря на вашите нужди добре, в същото време няма да имате твърде много провали.

И така, какви функции трябва да търсим? Е, ето някои неща, които трябва да имате предвид, когато търсите перфектната студентска кредитна карта.

Такси

Някои карти ви таксуват годишна такса за използването им; Бих посъветвал студентите да се въздържат от тези видове карти, тъй като обикновено голям брой от тях не са достатъчни, за да надделят над факта, че трябва да платите за тях. Вече имате добро образование, учебници, жилища и много други грижи, няма смисъл да добавяте някой друг към списъка.

Кредитните карти, които плащат годишна такса, са по -предназначени за бизнесмени, които харчат много пари и имат доста голям доход, а не за фиксиран бюджет за студенти. В резултат на това повечето карти няма да имат такава такса. Ако това стане, помислете дали наистина се нуждаете от предимствата на определена кредитна карта, преди да се регистрирате.

Ограничения на разходите

Когато започнах първата си година в бакалавърска степен, първата кредитна карта, за която кандидатствах, беше с кредитен лимит от 500 долара и се оказа, че е повече, отколкото ми е необходимо по онова време. Когато завърших университета и общите ми разходи се увеличиха, в крайна сметка кандидатствах за лимит от $ 1000 и добавих втора карта към $ 1500 – това беше най -вече когато купувах учебници или плащах обучение, тъй като исках да извлека максимума на моите кредитни карти бонус планове. Но това беше добър пример, че извлечих максимума от картите.

Насърчаване

Стимулът е бонус, който компаниите дават на своите карти, за да привлекат повече хора да се регистрират за тях. Добър пример за това е картата „кешбек“, при която ви се връща определен малък процент от парите, изразходвани за картата.

Кредитната карта, която беше популярна сред приятелите ми, беше картата за хранителни стоки, издадена от една от веригите магазини за хранителни стоки, където живеехме. Вместо да изплащат директни пари, те предлагат заем за магазин, който е два пъти по -висок от тогавашните планове за връщане на пари, чиято практичност привлича много студенти.

. Лихвени проценти

В идеалния случай това не би трябвало да е проблем, тъй като ще можете да плащате салдото си всеки месец и по този начин никога не натрупвате лихви по сметката си. На практика обаче не винаги всичко ще върви по този начин. Така че лихвите също трябва да бъдат притеснителни.

Средният годишен лихвен процент в индустрията е някъде в диапазона 19-23%, на месечна база. Като студент обаче трябва да се възползвате от отстъпките, с които разполагате – ако провеждате проучване, трябва да намерите карта, която отговаря на вашите изисквания с лихвен процент за студентска отстъпка в диапазона 10-15%.

Въпреки че 10% може да не ви се струват, но ако загубите работата си, трябва да напуснете или да имате друго неочаквано събитие, което ще засегне вашите финанси, интересът може да се увеличи бързо. Един от начините да се избегне частично това е да се търси целево нисък лихвен процент.

Ето четири ключови указания за придвижване на студентската ви кредитна карта напред, преди да направите своя избор.

В крайна сметка решението ви трябва да се ръководи от времето, от което се нуждаете, и картата, която смятате, че най -много отговаря на тези нужди. Добрата кредитна карта, заедно с внимателни разходи и много строго бюджетиране, може да ви помогне като студент и да ви предостави предимства, които иначе обикновено не бихте получили от покупки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *