Можете ли да изберете подозрителен имейл?

By | септември 8, 2021

Милиони измами се изпращат по имейл всеки ден. Как да ги познаете, за да не губите време? Ето някои схеми, създадени специално, за да ви убедят да споделите вашата лична информация за самоличност или вашите пари.

Подновяване на име на домейн

Много собственици на имена на домейни получават това, което изглежда е сметка за подновяване на името на домейна няколко пъти над нормалната цена и три месеца преди датата на подновяване. Това не са сметки. Те са оферти за подновяване на името чрез друга компания. Понякога може да се наложи да регистрират име, малко по -различно от вашето. Сравнете цените с текущия си рекордер и ще видите, че те са измами.

Имена на домейни на чужди държави

Собствениците на имена на домейни в момента получават оферти да регистрират името си с разширение на чужда държава, с историята, че някой друг е кандидатствал за това име. И какво? Само ако искате да изглеждате на това място, ще искате да регистрирате име там. Разберете какво качва текущият ви рекордер.

Световни директории

Всяка година фирмите получават това, което изглежда като фактури за обява в няколко световни справочника. Това не са сметки. Те са оферти да ви изброят. За съжаление някои фирми им плащат. Ако никога не сте виждали копие на такава директория, откъде знаете, че тя някога е била публикувана? Ако има уебсайт, вижте дали има някой, когото познавате.

Кой кой е режисьор

Някога се задоволявахме с номинация за включване в „Кой е кой“. По -нататъшният контакт от тази организация изискваше голяма такса за участие в дирекцията. Отговорът ни е, че ако някой иска да ни впише във всеки Кой е кой, той може да плати.

Оферта за работа от вкъщи

Всеки получава предложения да ги обогати да работят само няколко часа седмично. Разбира се, от вас се изисква да предоставите лична идентификационна информация. Много от тези оферти са за улесняване на изпирането на пари чрез вашата банкова сметка. Ако искате да работите от вкъщи, решете вида бизнес, в който искате да работите. Намерете или започнете сами. Ако тя е добре, не трябва да чакате тя да ви намери.

анкети

Поздравления за шанса да спечелите нещо от редица награди, ако сте съгласни да попълните някои анкети. Защо се нуждаят от вашата лична идентификационна информация? За да могат да откраднат самоличността ви и да използват банковата ви сметка, разбира се.

Промоционални награди

Паднахме веднъж и се съгласихме да приемем промоционална награда от реномиран магазин. Те не поискаха нашата лична информация, само нашето име и имейл адрес. Нямаше награди, но стотици промоционални оферти дойдоха от други големи бизнеси, които сега имаха нашия имейл адрес.

Награди от лотария

Получавате известие, че сте спечелили голяма награда в лотария, в която никога не сте участвали. За да получите наградата, трябва да платите такса и да предоставите информация за лична самоличност. Разбира се! Схема Друга схема за кражба на парите ви.

Чудо лек

Проучване установява, че имате определено медицинско състояние, което може да бъде излекувано само ако закупите определено лекарство от определен уебсайт. Това е единственото място в целия свят, където можете да получите лекарството. Разбира се, това е прекрасен лек, но няма гаранция!

Фишинг на банкова сметка

От вас се изисква да отидете на екран и да актуализирате личните си банкови данни, в противен случай вашата банка ще замрази сметката ви! Ако задържите мишката върху връзката, ще видите, че тя не отива във вашата банка или в която и да е банка. Той ще отиде на уебсайт, където можете да се откажете от самоличността си, за да могат да откраднат от банковата ви сметка. Повечето реални банки предупреждават, че никога не искат клиентите да влязат по имейл.

Нигерийски букви

Това общо заглавие обхваща писма от всяка точка на света с общата тема, че част от голяма сума пари, която изпращачът иска да изнесе извън страната, се предлага на получателя в замяна на някои лични данни за самоличност и плащане на някои тарифи.

Те попаднаха на вниманието на властите през 60 -те години на миналия век, когато от Нигерия бяха взети документи, произведени на стари пишещи машини. Причините за офертите бяха различни и бяха доста креативни, но методът винаги беше един и същ.

Изненадващо, тези схеми блокираха броя на наивните хора тогава и продължават да ловят хора почти петдесет години, сега по имейл. Има потенциална жертва, която се ражда всеки ден.

Какво е общото за всички измами?

Измами се създават, за да привлекат определени човешки черти – алчност, страх, его и т.н. Измамите винаги са били наоколо. Интернет просто им позволява по -бързо да достигнат до повече хора.

Не забравяйте, че ако изглежда твърде добре, за да е истина, със сигурност е така! Използвайте здравия разум. Получете независим съвет. Предоставяйте лична информация или информация за кредитна карта само на страни, които познавате и имате доверие.

Измамите ще продължат, докато има наивни хора.

Нашият уеб хост има добър филтър за спам на своя имейл сървър, който отхвърля всички измамни категории, които идентифицираме. Често добавяме към този филтър, тъй като измамниците преформулират своите имейли. Но броят на измами, които преминават през нашия филтър, намалява.

Бъдете бдителни, разпознавайте измами и пестете време, като ги филтрирате, преди да достигнат до вас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *