Нигерийски измами с букви

By | септември 12, 2021

Продължавайки моята поредица от статии за различни измами с пари в Интернет, днес ще разгледам „Нигерийско фалшифициране на писма“.

Тази измама, понякога доста лоша (ще обясня по -късно), е разпространена в различни формати от края на 70 -те години. Вероятно също е в досиетата на почти всеки служител за измами от всяка страна по света.

Първоначално тази измама е извършена, като „жертвата“ получава актуално писмо, публикувано в Нигерия, и за всички намерения и цели изглеждаше като официален документ! В писмото фалшив нигерийски държавен служител информира получателя за голяма сума пари (милиони долари), която е „платена“ от правителството на Нигерия, докато те сключват договор или друго. Тези така наречени „безплатни“ пари трябва да бъдат изхвърлени и за да направят това, те трябва да наемат услугите на желаеща трета страна, независимо дали е частно лице или компания, за да осигурят банкови данни, така че парите да могат да бъдат депозирани в сметката. .
Крайната цел на този измамник е да убеди „знака“, че те са отделени, за да станат партньори в това (това ще изглежда!) Много доходоносно споразумение. Фалшивият служител твърди, че не може да използва банковата си сметка и затова моли „жертвата“ да приеме голяма сума комисионна, за да позволи тази сделка да се случи.

Ако те действително успеят да „хванат“ някого по време на последвалата кореспонденция, тогава очилата за „жест“ са снабдени с различни видове документация, носещи заглавието на официалното писмо, и след това са инструктирани да предоставят всякакви лични данни, включително, разбира се , Банкови данни. Тогава, когато изглежда, че всичко върви добре, се появява малък проблем (от страна на Нигерия)! Това е или хълцане в банката, проблем с паричен превод или дори длъжностно лице, нуждаещо се от подкуп. „Знакът“, който сега е добре и наистина свързан, е помолен да изпрати малка сума пари (по отношение на главницата), това ще позволи транзакцията да продължи. Излишно е да казвам, че ако бъдат преведени, тези пари никога повече няма да се видят! О, и между другото, милиони долари никога не се материализират в банковата сметка на жертвата.

Сега беше обявено, че срещите ще бъдат организирани преди действителните „удари“ и жертвата или членовете на нейното семейство всъщност да бъдат отвлечени и държани за откуп. Банковите данни се използват и за източване на всички банкови сметки.

Тези писма сега са се преместили донякъде и обикновено се приемат като имейли, понякога използвайки фалшивия официален път, друг път са от лица (обикновено скърбящи вдовици), които се опитват да прехвърлят наследени пари в чужбина на „по -безопасно място“.
В края на деня, без значение по какъв път поемат, основната идея е същата, те обещават да вложат много богатство в банковата ви сметка, но преди транзакцията да приключи, трябва да им изпратите малко пари за покриване някои малки административни разходи.

Стигнало ли е всъщност до хората, със сигурност е?
Хората все още (след 30 години) са „хванати“? Колкото и невероятни да изглеждат. Защо, мисля, все още се случва. Причината е проста; алчността надхвърля логиката!

Публикувано от Andrew Murrayfield

Измами Измами за домашен бизнес Платени анкетни измами

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *