Подробно ръководство за това как да изплатите дълговете и да подобрите кредитния си рейтинг в процеса

By | август 31, 2021

Най -доброто ръководство за изплащане на кредитен рейтинг
Дългът е като наддаване на тегло. За много хора допълнителното лечение тук и малко избледняване не изглежда като истински проблем.

С течение на времето частиците се събират една с друга и един ден те се събуждат и казват: „Как се случи това?“

Добрата новина е, че никога не е късно. Изплащането на дълга и подобряването на кредитния рейтинг са двете най -често срещани финансови цели. За тези, които го правят правилно, те могат да вкарат гол и в двата гола едновременно.

По -долу са дадени отговорите на най -често срещаните въпроси за заем и кредит, като се започне с експертни съвети какъв дълг трябва да платите на първо място, за да повишите кредитния си рейтинг.

Как кредитният рейтинг подобрява погасяването на дълга
Големите дългове и лошите кредити често са придружени. Ето защо е прекрасно да се знае, че постигането на една цел ще помогне на друга.

Подобрява съотношението на използване
Един от многото фактори, които влияят върху кредитния рейтинг, е неговият кредитен рейтинг. Това е процентът на кредита, който използват.

Револвиращият кредит е всеки кредит, който човек може да използва като кредитни карти. Ако кредитна карта има лимит от 10 000 долара, някой може да използва кредита, да го изплати и след това да го използва отново.

Това е различно от заем за кола например. Ако някой вземе заем за кола от 20 000 долара и плати 5000 долара от него, той или тя може да не може да го използва за 5 000 долара по -късно.

За хората е лесно да изчислят собствения си коефициент на използване на кредита.

Първо, те трябва да добавят кредитни лимити към всички кредитни карти. След това те добавят салдата към всички тези карти. Когато разпределят салдото по кредитния лимит, това е процентът от тяхното използване на кредита.

Целта трябва да бъде процент на използване по -малък от 30%. Колкото по -ниско е, толкова по -добре. Всеки долар револвиращ кредит, който човек плаща, ще подобри коефициента на използване.

Задава рекорда

Друга важна част от кредитния отчет на дадено лице е неговият платежен запис. Причината хората да имат лош кредит, когато за пръв път навършат 18 години, е, че кредиторите нямат данни за тийнейджър, който плаща сметките си навреме.

Да кажем, че на някой са необходими две години, за да изплати дълг. Това са две допълнителни години надеждни плащания, които ще бъдат Подобряване на кредитния рейтингКакво

Помага при приходи от дълг
Всъщност това не засяга пряко кредитния рейтинг на дадено лице. Една от най -честите причини хората да се опитват да изплатят дългове и да повишат кредитния си рейтинг е, че се опитват да си купят жилище. Съотношението им дълг към доход играе голяма роля в тяхната ипотечна квалификация.

Както можем да предположим, съотношението дълг към доход изчислява процента от месечния доход на човек, който трябва да отиде за дълг. Тя се основава на техните минимални заплати, а не на сумата, която те избират.

При дълг по кредитна карта минималното плащане се намалява чрез намаляване на салдото. Резултатът е а По -добро съотношение дълг / доходКакво

Какъв дълг да платите първо, за да повишите кредитния си рейтинг
Ясно е, че погасяването на дълга подобрява кредитния рейтинг на човек по няколко начина. За повечето хора дългът им включва няколко вида сметки. Ето как да дадете приоритет.

Лош дълг
Кредитният рейтинг е не само колко дълг човек дължи, но и вида на дълга, който дължи. Те могат да изчисляват сметките като „добър дълг“ и „лош дълг“.

Добрият дълг включва ипотеки и студентски заеми. Инвестицията в дом или качество може да подобри финансовото състояние на човек в бъдеще, което прави възможно тези дългове да бъдат продуктивни.

Лошият дълг, от друга страна, няма способността да подобри финансовото състояние на човек. Това включва дълг по кредитна карта и лични заеми. За да се увеличи кредитният рейтинг, човек трябва да обърне внимание на лошия дълг, преди да получи добър дълг.

Помислете за съотношението на ползите
За тези, които се опитват да изплатят дълга си по начин, който най -много помага на кредитния им рейтинг, те трябва да вземат предвид техния коефициент на използване. По -добре е да погасите револвиращия им кредит преди други дългове.

Например, ако някой дължи дълг по кредитна карта, както и заем за кола, той или тя трябва първо да погаси дълга си по кредитна карта.

Съвети за изплащане на дълг и кредитен рейтинг
Дори когато хората знаят кой дълг да изплатят на първо място, ще бъде трудно да разберат следващите стъпки. Тези съвети ще ви помогнат.

По -високият интерес трябва да бъде най -високият приоритет
Както бе споменато по -горе, важно е да изплатите дълга по кредитната си карта. За хората, които имат множество кредитни карти, които имат салда, те първо трябва да се съсредоточат върху това да имат най -висок лихвен процент.

Ако всички кредитни карти имат еднакви или сходни лихвени проценти, най -добре е да започнете с най -високия баланс. По този начин човекът от самото начало ще намали най -големия си месечен процент.

Методът снежна топка може да помогне с мотивацията
Като цяло е по -добре да плащате по -големи и по -високи лихви. За някои хора е разочарование, че ще отнеме толкова време, докато дългът пресече техния списък.

Тези, които се нуждаят от допълнителна мотивация, ще започнат с метода на снежната топка.

С този метод те все още плащат минималните сметки по всички сметки, но добавят допълнителни пари към минималния си дълг. По -лесно е да видите напредъка и да останете мотивирани по този начин.

Помислете два пъти за карта с 0% лихва
Съществува общ трик за изплащане на дълг по кредитна карта с висока лихва. Тя включва кандидатстване и приемане на нова кредитна карта с 0% входен лихвен процент. Лицето прехвърля дълга си към картата, без да плаща лихва, когато я погасява.

Тази тактика е перфектна, ако изплащането на дълга е единственият приоритет. Това обаче може да увреди кредитния рейтинг на човек в процеса. Първо, добавянето на нова кредитна карта намалява средната възраст на техните сметки, което може да увреди кредитния им рейтинг.

Също така е обичайно хората, които правят това, да затворят кредитна карта с първоначален дълг. Ако направят това, това вероятно ще навреди на коефициента им на кредитен рейтинг, тъй като има голям шанс новата карта да има нисък кредитен лимит.

Постигане на по -добро финансово състояние
Изплащането на дълг и увеличаването на кредитния ви рейтинг не изисква само пари. Това също изисква някои изследвания, като например да знаете какъв дълг трябва да изплатите на първо място, за да повишите кредитния си рейтинг. Горните съвети ще помогнат на някой да се справи с финансовите си цели в най -кратки срокове.

За по -практичен подход към подобряване на кредитите, нашите експерти по кредитни ремонти могат да ви помогнат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *