Познавате ли документите на клиента си и как се използват?

By | септември 11, 2021

Знайте, че вашият клиент (KYC) е термин, често използван в банките и финансовите институции и се отнася до процедурата за проверка на самоличността на клиента, когато се включват организации с тях. Доставчиците на услуги за цифрови разплащания, банки или финансови институции се изискват от нормите на финансовите институции да уведомяват клиентите, че процедурата на клиента е завършена, преди да им разрешите да предоставят достъп до всички услуги.

Знайте, че процедурата за проверка на вашия клиент се счита за жизненоважна за намаляване на незаконните дейности като пране на пари, корупция или подкуп. Помага на органите и организациите да следят дейностите на клиентите и да откриват предварително престъпници. В допълнение към законната перспектива, опознаването на вашия клиент също помага на организациите да държат престъпниците извън техните системи.

Защо е важно да познавате клиента си (KYC)?

Запознайте се с клиентите си, които помагат на банкерите да се уверят, че заявлението и другите делегирани самоличности, предоставени от потребителите, са истински. Поради случаи като пране на пари и теглене на пари от банкови сметки, проверката на самоличността на клиента е жизненоважна за предотвратяване на измами.

Знайте, че вашият клиент се използва от много години и всички клиенти трябва да се подчиняват и да знаят правилата на вашия клиент. Без да знаете съвместимостта с клиентите си, не е възможно да откриете банкова сметка.

Следователно финансовите институции са практикували ръчно разпознаване на вашия клиент, който също изисква много човешка проверка, тъй като рискът от човешка грешка винаги е налице. Нежеланите грешки в такива процеси могат да доведат до големи парични загуби за организациите. Финансовите институции като банките трябва да възприемат по -добър подход за разпознаване на проверката на вашите клиенти.

Като питат за автомобилните системи, организациите могат да се возят и да осигурят клиенти, както и в реално време. Монотонният процес на ръчната платка понякога води до загуба на клиенти или законни клиенти.

За да се повиши информираността за процеса на проверка на вашите клиенти, банковият сектор трябва да използва дигитализирана система, която може да намали времето, необходимо за сертифициране и ръчна работа. Въз основа на принципите на дигитализация, знайте цифрово, че вашият клиент може да намали разходите и човешката грешка чрез увеличаване на точността. Ръчната работа, която може да продължи часове или дори дни, може да бъде намалена до секунди с помощта на решения за проверка, базирани на изкуствен интелект.

Процес на цифрова проверка на KYC

Докато ръчната работа изисква от потребителя да попълни регистрационни формуляри и да прикачи документи, цифровото разпознаване на вашия клиент изисква от клиента да качи снимка с автентичен документ за самоличност.

Данните от документа се извличат автоматично с помощта на OCR технологията.

Извлечените данни се изпращат до система с активиран AI, която събира информацията и проверява дали данните са точни или не. Изкуствен интелект и проверка на човека за допълнително подобряване на точността и предоставяне на точни резултати.

Кой знае, че документите на клиента ви са получени?

Задължителните документи за проверка варират в зависимост от изискванията на дадена страна, така че някои общи документи са приемливи в почти всяка нация.

Данните, които повечето държави и задължителни органи изискват проверка, са:

  • име и фамилия

  • Идентификационен номер

  • Номер на документ

  • Адрес

  • Дата на раждане

  • Образ на клиента

  • Издаването на документа

  • Срок на годност

  • Националност

За да се провери дали каченият документ е оригинален и съдържа конкретни данни, системата за проверка на документи с изкуствен интелект също проверява автентичността на документа.

Обобщавайки това:

В заключение, познаването на процедурата на клиента е от жизненоважно значение за финансовите институции и банките и използването на цифрова проверка за идентифициране на клиента е от жизненоважно значение за предотвратяване на измами и кражби. Освен това ще повиши сигурността, ще осигури сигурност и най -важното ще подобри потребителското изживяване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *