Създаване на вашия акаунт на търговец за онлайн плащания

By | септември 9, 2021

Значи искате да приемате онлайн плащания?

Когато става въпрос за създаване на търговски акаунт за вашия онлайн бизнес, процесът може да бъде наистина объркващ. Има много повече от това просто да идентифицирате търговска банка, която може да ви предложи добри и номинални лихви. Разбира се, ще искате да купувате на добри цени, когато става въпрос за вашата търговска банка, но договарянето на лихвените проценти е само малка част от цикъла на търговските транзакции, която ще трябва да вземете предвид.

Има няколко ключови компонента и услуги, които съставляват процеса на електронна търговия. Акаунти на търговци, шлюзове за плащане, колички за пазаруване, процесори, всичко започва да се усложнява, когато погледнете всички участващи играчи. Нека обобщим основния процес на онлайн плащане:

  1. Клиент посещава вашия уебсайт за електронна търговия.
  2. Клиентът решава да направи покупка.
  3. Изборът се добавя към количката за пазаруване.
  4. Клиентът предоставя лична и финансова информация по време на процеса на регистрация чрез защитена форма.
  5. Данните, предоставени от формуляра, се предават на услуга за платежен шлюз, която е отделена от технологията на пазарската количка. Услугата шлюз защитава информацията сигурно чрез съответните финансови мрежи, включително вашата търговска банка.
  6. Ако транзакцията е успешна, сметката на кредитната карта на клиента се дебитира и вашата търговска сметка се търгува.
  7. След като всички средства бъдат изчистени, можете да прехвърлите пари към обичайната си разплащателна сметка.

И така, откъде да започнете?

Е, можете да пазарувате за различните необходими услуги и след като установите доставчиците си, се надявайте, че всички те се интегрират помежду си, което е малко вероятно (например вашият шлюз за плащане ще трябва да бъде в съответствие с вашата количка и да работи с. вашата търговска сметка). Или можете да намерите обобщение решения за онлайн плащане който може да работи с вас, за да се справи с всички нужди на вашия търговски акаунт. Добрият доставчик на електронна търговия ще предлага услуги за пазаруване, шлюзове за плащане и услуги за търговски акаунти, а най-добрите доставчици не са свързани с една банка, но може да работят с няколко банки, което им позволява да преговарят. Най-добрите такси за вас според вашия тип на историята на бизнеса и транзакциите

Когато пазарувате за правилния доставчик, не забравяйте да намерите доставчик, съвместим с PCI DSS. PCI или индустрията на платежни карти имат стандарти за обработка на чувствителни данни за кредитни карти и ако вие и вашият доставчик не можете да проверите съответствието, може да страдате от допълнителни такси, определени от търговската банка, или да загубите възможността да получавате плащания с кредитни карти на вашия уебсайт.

Какво представлява шлюзът за плащане?

Повечето търговци разбират ролята и целта на пазарската количка, търговската банка и компанията за обработка на кредитни карти, но какво ще кажете за шлюза за плащане? Платежният шлюз е отделен компонент, който служи като посредник между пазарската количка и финансовите мрежи, участващи в транзакцията. Порталът е по същество виртуална версия на вашия POS терминал. Той проверява валидността, кодира данните за транзакцията, гарантира, че данните се изпращат до правилната дестинация и след това декриптира отговорите, които се изпращат обратно в количката за пазаруване. Процесът е много прост и вашият клиент никога няма да взаимодейства директно със самия шлюз, само с количката за пазаруване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *