Шелф корпорации

By | септември 10, 2021

Рафтовата корпорация е корпорация от хартия или черупки, която е административно образувана и след това „поставена на рафт“ на възраст няколко години. Терминът „рафт“ или „на възраст“ се отнася само до факта, че компанията вече е регистрирана и седи „на рафт“ и чака да бъде закупена.

Шелф корпорация е компания, създадена преди години с единствената цел да бъде продадена в бъдеще просто за стойността на нейната възраст. Човек формира компания и не прави нищо с корпорацията, освен да подава годишни отчети и да покрива годишни такси. След като корпорацията е на няколко години, тя има някаква стойност за правилния човек.

Исторически рафтовите корпорации се считаха за легитимен начин за опростяване на стартиране. Те бяха особено полезни преди въвеждането на електронна регистрация, когато бяха създадени нови корпорации, чието създаване отнема месеци. Продажбата им като инструменти за улавяне на кредитни инструкции е съвсем нова. Рафтовите корпорации се наричат ​​още стари корпорации, опитни рафтови корпорации, извън стелажната компания и рафтовете. Това НЕ е същото като черупките. Корпорациите Shell са напълно различни звена, както по обхват, така и по формация и обикновено нямат значителни активи или оперативна структура.

Една шелф корпорация не се занимава с никакъв реален бизнес. Повечето рафтови корпорации са напълно неактивни. Те никога не са имали доходи, активи или банкови сметки, операции или дейности от всякакъв вид. По време на периода на стареене могат да бъдат направени няколко опита за създаване на кредитна история, за подаване на основни данъчни декларации, за откриване на банкова сметка в бизнес и други прости действия за демонстриране на всяка дейност. Тези видове рафтови корпорации са по -ценни и се продават за повече пари.

Рафтовите корпорации са законни и имат легитимни цели. Те се използват от някой, който по друг начин може да не отговаря на условията за банков заем, кредитна линия или държавен договор, тъй като те или тяхната съществуваща компания нямат необходимите кредитни оценки или бизнес история от две до пет години. Дългогодишно дружество може да отговаря на изискванията за повече кредити и финансиране. Фирма, която е отворена от 10 години, ще изглежда по -достоверна от тази, която току -що беше открита тази година. Това може да помогне за осигуряване на повече кредити и финансиране, тъй като повечето фирми се провалят в рамките на четири години, а само малък процент достига до 10 години или повече.

Рафтовите корпорации предоставят няколко предимства, включително създаване на незабавна история за една компания, подобряване на имиджа на компанията и дори ускоряват проследяването на бизнес усилията, тъй като компанията вече е сформирана и готова за незабавна и по -продължителна доставка. Бързо за получаване на бизнес лицензи. А рафтовите корпорации ви дават по -бърза възможност да наддавате по договори, спестявайки време, като предвиждате времето и разходите за формиране на нова корпорация и дълголетието на корпоративната регистрация.

Една компания е „създадена“, когато те за първи път създават своята корпорация. Много потенциални източници на бизнес се колебаят да включат нови или нововъзникващи корпорации. Възрастта на вашата компания може да даде по -голямо доверие на клиентите и кредиторите от новосъздадения бизнес. Да речем, че сте счетоводител 10 години, но току -що сте открили собствен бизнес. Чрез закупуване на по -стара корпорация, която е отворена в продължение на 10 години, след това можете да рекламирате, че сте в бизнес от 10 години, а вашите корпоративни записи също го подкрепят.

Често хората купуват такива компании в Невада, Уайоминг или Калифорния, както и Делауеър поради регулаторни съображения. Корпорациите на рафтовете включват основополагащи елементи, документ „Еднократно действие на учредител“, който ви прехвърля компанията, протоколи от срещи (празни образци на формуляри), корпоративно портмоне (регистрационна книга) и сертификати за акции (празни акции, неиздадени). Той също така включва корпоративен печат, корпоративни подзаконови актове (неподписани формуляри), услуга на регистриран агент и федерален данъчен идентификационен номер.

Регулаторните органи, кредиторите или агенциите за отчитане на бизнеса не разглеждат нежелателно корпорациите с рафтове. Мнозина казват, че са неетични, незаконни на границата, а някои ги наричат ​​измама.

От Dun & Bradstreet. Ако кредитните бюра научат, че компанията е под ново управление, те ще я посочат в докладите си, като ефективно „остаряват“ компанията.

„Компаниите за раковини и рафтове могат да бъдат създадени в страната или в чужда държава. Компаниите с черупки и шелфове често се създават от физически лица и предприятия за извършване на законни сделки.

Те обаче могат да бъдат и са били използвани като инструменти за общи схеми за финансови престъпления, като пране на пари, измамни кредити и измамни покупки. Поради лекотата на формиране и липсата на изисквания за разкриване на собствеността, шелфовите компании са привлекателен инструмент за тези, които искат да извършват незаконни дейности. Специален сигнал на FDIC, 24 април 2009 г.

Много кредитори сега разглеждат началната дата на банковата сметка като корпоративна начална дата. Повечето рафтови корпорации не идват със създадени банкови сметки. Някои рафтови корпорации имат текущи кредитни проблеми, които затрудняват получаването на финансиране, а не по -лесно. Повечето кредитори знаят какво да търсят, за да видят дали корпорацията е корпорация на рафта. Неща като банковия рейтинг на вашия бизнес могат да ги отнемат. Публичните регистри също показват промяната на собствеността, която повдига червени знамена.

Стелажните корпорации НЕ се изискват за изграждане на бизнес заеми. Използването на корпоративен рафт не е най -добрият начин за изграждане на бизнес кредит. Поради своите разходи и потенциални проблеми, те всъщност могат да ви наранят повече, отколкото могат да ви помогнат. Най -добрият начин за изграждане на бизнес кредит е да работите с доставчици, които одобряват нови бизнеси, както мнозина го правят. Най -добрият начин да получите финансиране е да използвате обезпечение или да създадете паричен поток от вашия бизнес. Други начини да получите финансиране са да използвате добри кредитни партньори, за да получите необезпечено финансиране.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *