Шест начина да подобрите кредитния си рейтинг

By | август 30, 2021

Важно е да се уверите, че вашият заем е в най -добро състояние, преди да вземете ипотека. Трябва да знаете всичко за кредитния си рейтинг и да можете да отговаряте на стари и нови въпроси по сметката. Никой от кредиторите не иска да чуе думите „не знам“, ако питат какъв е бил данъкът. Освен това, ако прегледате кредитния си рейтинг достатъчно рано, ще имате време да приложите всичко, което намалява резултатите ви. Може да не мислите, че премахването на една малка грешка ще има значение, но ще стане.

1. Фокусирайте се върху най -новите негативи – Ако имате недостатъци в кредитния си рейтинг, които ще решите, винаги първо работете върху последните. Старите кредитни проблеми не са толкова важни, колкото новите.

2. Не отваряйте нови кредитни карти – Това, че можете да получите множество одобрения за кредитни карти, не означава, че трябва да кандидатствате за тях. Някои хора смятат, че отварянето на редица карти ще ги направи по -привлекателни за кредиторите, защото имат повече кредит. За съжаление, наличието на твърде много „нов“ кредит всъщност може да работи срещу вас и да намали кредитния ви рейтинг.

3. Хванете стари кредитни сметки – Кредиторите обичат да гледат утвърден кредит. Ако имате стари кредитни карти, които вече не използвате, защото са заменени с нови с по -ниска лихва, може да се изкушите просто да ги затворите. Това е последното нещо, което искате да направите. Старият кредит го прави по -утвърден. Ако трябва да платите за едно малко нещо на картата и да го плащате всеки месец, за да сте сигурни, че картата остава отворена, направете го.

4. Винаги плащайте навреме – Късното плащане на данъци носи повече резултати, отколкото просто забавяне на забавени плащания. Историята на плащанията представлява около 35 процента от кредитния ви рейтинг. Свикнете да плащате сметки по -рано, така че е по -малко вероятно да закъснеете.

5. Платете остатъка – Не използвайте съществуващ кредит само защото го имате. Може да се интересувате от разбирането, че 30% от резултата ви се състои от кредитен рейтинг, така че се стремете да запазите кредита си под 30%.

6. Премахнете лошите баланси – Ако имате десетки кредитни карти в портфейла си от различни търговци на дребно и те имат само малък баланс, това са вашите проблеми с кредита. Платете за всички тези карти или прехвърлете салдата в една Visa или MasterCard (за предпочитане стара карта).

Когато купувате жилище, обърнете специално внимание на кредита си. Поръчайте предварително копие от кредитния си отчет от трите бюра, за да имате време да се справите с констатациите си. Най -малкото подобрение на вашия кредитен рейтинг може да доведе до големи спестявания с ниски лихвени проценти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *